Kodlama,yazılım,kod yazma,coding,designer,kodlama öğrenme,kodlama kursu,kodlama videoları,yazılım kursu,yazılım öğrenme,website kodlama,program kodlama nedir,nasıl yapılır…. Bu ve bunun gibi birçok soru aklınızı kurcalıyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazım sizlere bir yol gösterici olacaktır. Bu yazıda kodlama evrenine eğlenceli bir giriş yapmanızı sağlayacak web sitelerini ve uygulamaları bulacaksınız. Bu konuda en çok yol almış web sitelerinden birisi de Code.org. Özellikle 4-10 yaş arası çocuklara uygun, Angry Birds, Minecraft, Artist gibi onların ilgisini çekebilecek içerikler sunarak kodlama öğretmeyi hedeflemekte. Tabiki piyasada code.org yalnız değil. Şimdi sizlere 20 adet web sitesi ve mobil uygulama paylaşacağım. Böylelikte sizlerde kodlama evrenine giriş yapmış olacaksınız.
- Codin Game : Python, Ruby, Java, Scala gibi 20’den fazla programlama dilini öğretmek için tasarlanmış tarayıcı tabanlı bir oyundur.
- CheckIO ve Empire of Code : Pyhton ya da JavaScript öğrenebileceğiniz strateji tabanlı oyunlardır.
- Codecademy : JavaScript, CSS, Pyhton gibi birçok programlama dilini öğrenebileceğiniz bir platformdur.
- CodeMonkey : CoffeScript adındaki programlama dilini kullanarak, kullanıcılara HTML5 formunda kendi oyunlarını geliştirmeyi öğreten bir web sitesidir.
- Css Diner : Sahip olduğu 32 farklı bölümle kullanıcılara CSS seçicilerin temelde nasıl çalıştığını öğretmeyi amaçlamaktadır.
- CodeCombat : Python, JavaScript veya CoffeeScript dillerini öğrenebileceğiniz bir oyundur.
- Coursera : Dünyadaki bir çok üniversiteden online dersler sunan, herkese açık online bir platformdur. Aynı zamanda sertifika verebilme özelliği ile öne çıkmakta.
- W3Schools : W3Schools ile HTML, CSS, PHP, JavaScript, jQuery, XLM, SQL ve JSP gibi bir çok dili öğrenebilirsiniz.
- FreeCodeCamp : Online web sitesi kodlamayı sadece üstünde çalışarak değil aynı zamanda pratik yaparak öğrenebilirsiniz.
- Code Avengers : Java, Python, JavaScript, ve HTML gibi dilleri öğrenebilirsiniz.
- Khan Academy : bünyesinde barındırdığı kodlama eğitimi ve programcılık dersleri ile kullanıcılara hizmet vermektedir.
– - Solo Learn : Hiçbir kod bilgisi olmayan ve kodlamaya tamamen sıfırdan başlamak isteyenler için tasarlanan bir uygulama olarak karşımıza çıkmakta.
– - Code Hub : Toplamda 50 farklı derse sahip olan Code Hub, kullanıcıların kodlamayı hızlı ve etkin bir şekilde öğrenmesi için tasarlanmış.
– - Grasshopper : Google tarafından geliştirilen GrassHopper, kodlamaya yeni başlayan kullanıcılar için ayrı, kendini daha da geliştirmek isteyenler için ayrı bir ders sunmakta.
– - Enki : Tam manasıyla bir egzersiz uygulaması olarak düşünebileceğimiz Enki, günlük egzersizlerle pratik yapmanızı sağlayarak kodlama yeteneklerinizi geliştirmeyi hedefleyen bir uygulamadır.
– - Tynker : JavaScript, Swift ve Python gibi dilleri öğretmeyi amaçlayan bir mobil oyundur.
– - LightBot : İlk bölümleri itibariyle, kodlama öğrenmek isteyen çocuklar için biçilmiş kaftan olan bu oyun, aynı zamanda ileride yetişkinlerin de zorlanabilecekleri seviyelere sahip.
– - Cargo-Bot : Çocuklar için geliştirilen bu oyunun amacı, öğrencilere ani durumlarda hızlı düşünme becerisi kazandırabilmek.
– - Run Marco : Run Marco, bilgisayar programlamanın nasıl bir his olduğunu deneyimlemeyi amaçlayan bir macera oyunudur.
– - Robozzle : 1024’ten fazla bölüme sahip olan oyunun amacı, sahip olduğunuz robot karakteri ile eşyaları toplamak. Bunu yapmak için de uygun parametreleri kullanarak kodlama öğrenebilirsiniz.
–
Artık siz de yazımızda geçen site ve uygulamaları deneyerek kodlama evrenine adım atabilir ve daha çok pratik yaparak kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Umarım faydalı bir yazı olmuş ve ufkunuzu açmışımdır.
EmoticonEmoticon